В Україні заарештували російські та білоруські активи на 17 млрд грн

В Україні арештували російські та білоруські активи вартістю у 17 млрд грн. Про це повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки України.

12 травня суд за подання БЕБ заарештував 158 вантажівок та одиниць спецтехніки з Білорусі через ухилення від сплати податків.

За даними слідства, у період 2021-2022 років службові особи українського ТОВ з іноземними інвестиціями, яке є імпортером та офіційним дистриб’ютором автомобільної та іншої техніки з Білорусі, за попередньою змовою з декількома підприємствами-дилерами здійснили передачу автомобілів. 

При цьому 47 одиниць автотехніки вартість 105 млн грн передали за підписання актів прийому-передачі без належного відображення проведених операцій у податковому та бухгалтерському обліку. Як наслідок, підприємці ухилилися від сплати податків на понад 10 млн грн.

У межах кримінального провадження, за результатами санкціонованих обшуків, ухвалою суду накладено арешт на 158 одиниць автомобілів та спецтехніки, орієнтовною вартістю 220 млн грн., а також на рахунки українського товариства. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, в Україні примусово вилучать активи Сбербанку РФ та Промінвест банку, що належить держкорпорації розвитку «ВЭБ.РФ». Відповідне рішення ухвалила Рада національної безпеки та оборони.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Російське судно з краденим українським зерном помітили у Сирії (фото)