В українському МЗС назвали прізвище російського дипломата, якого видворять з України
МЗС України

Міністерство закордонних справ України у відповідь на видворення Росією українського консула у Санкт-Петербурзі вишле старшого дипломата із посольства Росії в Києві Чернікова.

Про це заступник очільника МЗС України Євгеній Єнін розповів в ефірі телеканала «Україна 24».

«Старший дипломат — це один з радників посольства Росії в Києві, його прізвище Черніков. Відповідна нота буде направлена російському посольству завтра зранку», — наголосив він.

Консул України в Санкт-Петербурзі хотів купити базу даних на ярмарку — ФСБ РФ

За його словами, «цивілізованому світу треба звикати до того, що російська дипломатія є ніякою не дипломатією, а продовженням діяльності спецслужб у гібридній війні».

«Нам закидають, що якщо ми будемо наголошувати на оголошенні персоною нон грата саме співробітника посольства, а не одного з консульств, то вони будуть змушені оголосити персоною нон грата співробітника нашого посольства в Москві. Цивілізованому світу треба звикати до того, що російська дипломатія є ніякою не дипломатією, а продовженням діяльності спецслужб у гібридній війні, і ми все чудово бачимо на прикладах», — зазначив Єнін.

Довідка 

16 квітня ФСБ затримала у Санкт-Петербурзі консула Генконсульства України нібито за отримання закритої інформації з баз даних російських правоохоронних органів РФ і ФСБ Росії.

Діяльність затриманого «ворожа по відношенню до Росії і не сумісна зі статусом дипломатичного працівника», зазначили у Федеральній службі безпеки. До українського дипломата планують застосувати «заходи відповідно до норм міжнародного права».

Раніше український дипломат розповів, як Києву слід відреагувати на затримання консула України. 

У відповідь на події у Санкт-Петербурзі Київ висилає працівника посольства РФ