В «Укргідроенерго» закінчуються «сиротські» часи. Міністр енергетики пропонує звільнити керівника
УНІАН

Герман Галущенко, міністр енергетики України, пропонує Кабміну звільнити керівника держкомпанії «Укргідроенерго» Ігоря Сироту, який обіймає цю посаду з 2011 року.

Лист очільника Міненерго до уряду опублікував «БізнесЦензор».

У документі йдеться, що Міжвідомча робоча група з перевірки діяльності ПрАТ «Укргідроенерго» виявила на підприємстві численні порушення. Зокрема мова про продаж електроенергії за збитковим тарифом ДП «Гарантований покупець».

Такоє під час перевірок члени групи виявили, що дев’ять процедур публічних закупівель на суму 5,8 млрд грн провели з порушеннями законодавства. Окрім цього, група з’ясувала, що «Укргідроенерго» не сплатило в бюджет 2,2 млрд грн дивідендів за 2018 рік.

Серед інших звинувачень вказують зайві витрати на виготовлення проєктно-кошторисної документації по Дністровській ГЕС-1 сумою 80,17 млн грн, зайві витрати при укладенні підрядних договорів на суму 94,64 млн грн та інше.

У документі додають, що наразі здійснюється досудове розслідування у 16 окремих кримінальних провадження щодо можливих протиправних дій службових осіб ПрАТ «Укргідроенерго».

Міністр енергетики зазначає, що велика кількість кримінальних проваджень може свідчити про «неефективне управління об’єктом державної власності», і про «необхідність визначення доцільності» подальшого перебування керівника «Укргідроенерго» на його посаді.

Раніше Chas News писав, що восени 2021 року Кабмін зі скандалом звільнив директора ДП «Гарантований покупець» Костянтина Петриковця.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Метінвест» оприлюднив офіційну позицію щодо обшуків на підприємствах