В уряді вважають, що цієї зими російські атаки на енергосистему продовжаться
Unsplash

Представники українського уряду та Офісу президента зустрілися з послами іноземних країн для обговорення енергетичної безпеки. 

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

На думку очільника уряду, з високою ймовірністю масштабний терор росії проти української енергетики продовжиться і цієї зими. Водчас Москва буде використовувати енергоресурси як зброю проти Європи та інших демократичних країн. 

Тому зараз уряд працює над тим, максимально відновити та захистити енергосистему України взимку. Для цього реалізовують такі кроки:

  • збільшення поставок систем ППО й енергообладнання, аби до грудня додати в енергосистему 2,9 ГВт потужності;
  • проєкти захисту енергооб’єктів, які ніхто у світі до цьоо не робив, адже жодна енергосистема світу не зазнавала подібних масштабних атак;
  • організація постійного міжнародного моніторингу безпеки об’єктів енергетичного сектору для швидкої реакції на виклики;
  • збільшення поставок електроенергії від європейських партнерів.

Нагадаємо, на окупованій Запорізькій АЕС через виведення четвертого енергоблоку у «гарячий» стан стався витік води з першого контура реактора в другий.

 Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Відбудова Каховської ГЕС після деокупації займе шість років — Укргідроенерго