В Японії для туристів встановили панелі зі штучним інтелектом, які реагують на рухи пальця та голосові команди
Getty Images

Японська залізнична компанія East Japan Railway Co. встановила на кількох станціях електронні панелі, які працюють на основі штучного інтелекту.

Як повідомляє Kyodo News, загалом встановили 30 панелей на шести станціях у Токіо та префектурі Чіба. Тестовий період триватиме до січня 2021 року.

Електронні панелі допомагатимуть туристам щодо різних запитань (наприклад, адрес та маршрутів у місті), а також зможуть вимірювати гостям температуру.

Панель, яка працює за підтримки штучного інтелекту, реагує на рухи пальця та голосові команди. Людям не доведеться торкатися дисплею в часи пандемії COVID-19.

Наразі панель доступна чотирма мовами – японською, англійською, китайською та корейською.
З огляду на майбутній дефіцит робочої сили, компанія, відома як JR East, пропагує зусилля щодо економії, покладаючи рутинні завдання працівників станцій на ШІ та роботів.

На вокзалі Takanawa Gateway, який відкрився в березні як перша нова зупинка на жвавій лінії Якомате в Токіо, залізничний оператор з середини грудня буде тестово встановлювати дисплеї ШI біля квиткових кас, щоб реагувати на запити пасажирів. Їх буде віддалено підтримувати персонал станції.

«Ми сподіваємось розвивати технологію ШІ для багатьох людей, включаючи дітей та іноземців. Ми створимо механізм, який дозволить працівникам станцій зосередитись на послугах, які можуть надавати лише люди», — сказав Ісао Сато, старший чиновник JR East, який відповідає за проект.

Як ми писали раніше, банк Японії та група приватних фірм анонсує експерименти з випуску цифрової єни. 

Японія бореться з коронавірусом у розкішному стилі — масками ціною $9600