В ЮНІСЕФ розповіли, коли в Україна отримає вакцини Pfizer
Getty Images

Вакцину проти COVID-19 від компанії Pfizer доставлять в Україну наприкінці лютого — на початку березня. Ліки від виробника постачатиме ЮНІСЕФ.

Про це керівник програм з охорони здоров'я ЮНІСЕФ України Андрій Славуцький розповів під час тренінгу з постачання і логістики вакцин у Києві.

«Наразі тривають переговори з документації, є один документ, на який Україна ще чекає. Але, за попередньою інформацією, вакцина Pfizer має приїхати наприкінці лютого або на початку березня», — наголосив він.  

За його словами, мобільня бригада щодня отримуватиме денну кількість доз — 93 або 102 (16 або 17 флаконів).

«У Борисполі в будь-який час доби вакцину зможе забрати логістична компанія, потужності якої дають змогу прийняти ту кількість вакцини, яку поставлять. Далі ці вакцини переміщатимуться на центральний склад компанії, після чого постачатимуться до регіонів у лотках із сухим льодом. У кожному лотку буде 195 флаконів, в одному флаконі по шість доз вакцини», — зазначив Славуцький.

15 лютого мала розпочатися вакцинація від коронавірусу в Україні. Проте через затримку з поставкою вакцин за програмою COVAX цього не сталося.

Chas News повідомляв, що Європейський Союз недоотримав від Pfizer третину замовлених вакцин проти COVID-19. 

Напередодні «Слуга народу» встановила Степанову дедлайн початку вакцинації.

«Відповідальний вибір». У Ватикані за відмову від COVID-щеплення звільнятимуть