«Вагнерівця», який зізнався у розстрілі українських дітей, побили та затримали у рф — Gulagu.net
Скріншот

У Саратовській області затримали екснайманця «ПВК Вагнера» Азамата Улдарова, який раніше зізнався у вбивстві сотень українців, зокрема дітей у Бахмуті й Соледарі. Затримали його на вході до місцевого відділення Слідчого комітету. Разом із силовиками там були «вагнерівці», які побили Улдарова і пообіцяли вбити його за свідчення проти засновника ПВК Євгена Пригожина.

Про це заявив Володимир Осєчкін, засновник російської правозахисної компанії Gulagu.net.

Осєчкін дізнався про побиття від самого Улдарова — той зателефонував на його номер під час інтервʼю в прямому ефірі (розмова потрапила на відео).

У Gulagu.net запідозрили, що «вагнерівці» дізналися про час та місце допиту Улдарова в місцевому Слідчому комітеті або від співробітників СКР, або від представників МВС.

Зізнання Азамата Улдарова: що відомо

Раніше два колишні зеки, завербовані ПВК «Вагнер» Азамат Улдаров та Олексій Савичов зізналися у звірствах, які здійснював у ​​Соледарі та Бахмуті за наказом ватажка ПВК «Вагнера» Євгенія Пригожина. Улдаров розповів, як розстріляв п'ятирічну дитину, а Савичов виконав «наказ» вбити всіх українських підлітків 15-17 років.

Пізніше Улдаров спростував свої слова. Проте пізніше було опуліковано відео, де вагнерівець розповідає, що йому наказали спростувати свої слова про злочини в Україні. І що за ці зізнання йому та його близьким почали погрожувати від імені засновника «ПВК Вагнера» Євгена Пригожина.

У відповідь російський олігарх взявся заперечувати заяви колишніх «підопічних». Пригожин заявив, що «вагнерівці» не вбивали мирних мешканців та дітей, бо «прийшли їх рятувати».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

YouTube видалив рекламу ПВК «Вагнера» та канали, які її поширювали — Мінкульт