ВАКС заарештував «нафтопродуктопровід Медведчука»
Пресслужба СБУ

23 лютого Вищий антикорупційний суд України заарештував частину нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок», який пов’язують з нардепом від «ОПЗЖ» Віктором Медведчуком. Відповідне рішення ухвалили на підставі доказів, які зібрали співробітники СБУ разом з іншими правоохоронними органами.

Про це повідомляє «Українська правда», посилаючись на ухвалу суду.

Наразі арештували все майно стратегічного об'єкта: інфраструктура, будівлі та споруди, розташовані на території Житомирської, Рівненської, Львівської, Закарпатської областей. Його передали від комерційної структури до Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Служба безпеки України та Національне антикорупційне бюро вже незабаром передадуть об’єкт нафтопродуктопроводу під контроль державного акціонерного товариства «Укртранснафта».

Раніше в СБУ зазначили, вибуття нафтопроводу з держвласності загрожує функціонуванню об’єктів важливого господарського значення.

Довідка

Відповідний магістральний трубопровід збудували ще за часів СРСР. Після проголошення незалежності України він мав перейти у власність держави на підставі правонаступництва. Проте дочірня компанія російської АК «Транснафтопродукт» зазначений трубопровід у власність України не передала.

Після судових розглядів в 2017 році Господарський суд Рівненської області на основі «завідомо неправдивого висновку судової інженерно-технічної експертизи експертів ДП «УкрДІАП»,  визнав право власності на частину нафтопродуктопроводу «Самара-Західний напрямок» за ТОВ «Прикарпатзахідтранс».

Напередодні стало відомо, кому віддадуть підсанкційне майно, яке забрали у Медведчука

Chas News повідомляв, що РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука та його дружини. 

НАБУ і СБУ повідомили про підозру експерту, через якого в України забрали частину нафтопроводу