ВАКС заочно заарештував ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського

13 травня Вищий антикорупційний суд заочно заарештував колишнього першого заступника секретаря Ради національної безпеки й оборони Олега Гладковського. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

За даними слідства, у 2017 році він разом з топпосадовцями Міноборони організував закупівлю за завищеними цінами вантажних автомобілів МАЗ 6317 (Богдан 6317) у межах держоборонзамовлення. При цьому Гладковському та його близьким належала частка у компанії «Богдан Моторс», яке виготовляє ці авто. Завдані державі збитки антикорупційні органи оцінили в 17,44 млн грн.

19 жовтня 2019 року ВАКС заарештував Олега Гладковського з альтернативою внесення 10,6 млн грн застави. Невдозві він вийшов під заставу, а у 2022 році йому замінили запобіжний засіб на особисте зобов'язання.

Після цього він перестав з'являтися на судові засідання і згодом виїхав за кордон. Після цього у квітні 2024 року НАБУ оголосило Гладковського у розшук.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Нардепу від «Слуги народу» повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн