Вакцинована на Одещині могла померти через розлади кровообігу
Getty Images

Напередодні на Одещині померла військова через два дні після щеплення проти коронавірусу вакциною Covishield/AstraZeneca. Інші дев’ять осіб, які були вакциновані з того ж флакону, зараз в нормі. У МОЗ попросили не робити передчасних висновків шодо причин смерті військовослужбовиці.

Про це повідомила пресслужба міністерства.

23 березня о 17:20 в смт Чорноморське Лиманського району Одеської області зафіксували смерть військовослужбовиці. У Військово-медичному клінічному центрі Південного регіону кажуть, що смерть сталася внаслідок гострих розладів кровообігу. Жінка мала хронічні серцево-судинні захворювання та інші супутні хвороби.

 

Заява щодо смерті військовослужбовиці в Одеській області 23 березня о 17:20 в смт Чорноморське Лиманського району...

Posted by Міністерство охорони здоров'я України on Wednesday, March 24, 2021

За інформацією Командування медичних сил ЗСУ, жінка входила до пріоритетних груп вакцинації, адже незабаром мала бути залучена до сил, задіяних в ООС.

«Протипоказань до введення вакцини, а саме алергії до будь-якого з компонентів препарату, в жінки не було. В той же день з того ж флакону вакцини було щеплено ще 9 осіб. Несприятливих подій після імунізації в інших пацієнтів не зареєстровано… Для встановлення точної причини смерті призначено судово-медичну експертизу. Про її результати буде повідомлено додатково», — йдеться у повідомленні.

МОЗ заявляє, що станом на 19 березня у світі було введено понад 397 млн доз вакцини проти COVID-19 — і, «відповідно до наявних даних ВООЗ, не зафіксовано жодного випадку смерті від вакцини проти коронавірусу».

Chas News повідомляв, що «Лекхім» планує доставити в Україну вакцину CoronaVac 25 березня

ЄС планує посилити правила експорту COVID-вакцин — ЗМІ