«Вас обдурили та зрадили». Міністр оборони України звернувся до російської армії (відео)
Скріншот

Олексій Резніков, міністр оборони України записав відеозвернення адресоване російській армії.

У ньому він закликав російських солдатів скласти зброю та заявив, що українська сторона гарантує життя, безпеку і справедливість всім, хто відмовиться воювати негайно.

За словами міністра оборони, керівництво рф обдурило і зрадило свою армію, відправивши людей на смерть за фантазії і помилкові цілі володимира путіна.

«Ваші десантники зараз гинуть на правому березі Дніпра. Вони знають свою справу. Але хтось у Кремлі вирішив відправити їх на вірну смерть. Чому так відбувається? Все дуже просто. Вас обдурили та зрадили. Вам обіцяли «легку прогулянку». А відправили в пастку. Ви платите кров'ю за чиїсь фантазії і помилкові цілі. Тепер вас не слухають. Тому що послухати вас зараз — значить визнати помилки. А в Москві не люблять правду», — сказав Резніков.

Він додав, що багато росіян уже здогадуються, що не повернуться героями після цієї війни.

«Ви знаєте, що в Україні ви нікого не звільняєте. Ви знищуєте цілі міста, де зовсім недавно вас вважали добрими сусідами і говорили по-російськи. А тепер посіяна ворожнеча на покоління вперед. Багато з вас вже зрозуміли — вас відправили вмирати не за праве діло», — додав міністр.

Раніше українські прикордонники звернулись до мобілізованих росіян. Вони закликали громадян рф уникати мобілізації, або здаватися у полон.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Валерій Залужний потрапив на обкладинку журналу Time (фото)