Вбивство полонених в Оленівці є актом публічної страти — командир полку «Азов» (відео)
Скріншот

Микита Надточій, виконувач обовʼязки командира полку «Азов», виступив з першою офіційною заявою щодо масового вбивства українських військовополонених на території колишнього СІЗО у Оленівці, на окупованій території Донецької області.

Відео розміщено в Telegram-каналі «Азов-Маріуполь».

«Ми розцінюємо удар по Оленівці як акт публічної страти. Росія здійснила його від безкарності. Вони звикли, що їх ніхто не притягне до відповідальності, навіть за відкрите порушення законів і звичаїв війни. Тому ми, «Азов», Україна як держава і весь цивілізований світ боляче дамо відсіч, аби росія це запамʼятала раз і назавжди. Ми вже зʼясовуємо імена виконавців та організаторів страти, уже маємо попередню інформацію», — заявив Надточій.

Нагадаємо, що в ніч на 29 липня російські окупанти жорстоко вбили українських військовополонених на території колишньої виправної колонії в окупованій Оленівці. Серед полонених були бійці полку «Азов».

В Офісі генпрокурора повідомляли про загибель близько 40 та поранення 130 військових. Водночас президент України Володимир Зеленський заявив про понад 50 загиблих. Точних даних поки що немає.

Раніше повідомлялося, що родичі захисників «Азовсталі» закликали світ визнати росію державою-спонсором тероризму.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Женевська конвенція: як потрібно поводитись з військовополоненими