Верховна Рада розглядає введення кримінальної відповідальності за поширення інформації про переміщення військових
Getty images

Профільний парламентський комітет з правоохоронної діяльності затвердив запровадження кримінальної відповідальністі за поширення інформації про переміщення та позиції Збройних сил України. Відповідні зміни до чинного законодавства вже напрацьовано. Про це повідомив народний депутат Андрій Осадчук(Голос) на своїй сторінці у Facebook.

Кримінальна відповідальність настає за розповсюдження даної інформації в соціальних мережа в умовах воєнного або надзвичайного стану. Блогерам, за публікацію відповідної інформації світить від п’яти до восьми років ув’язнення. Для організованої групи, з корисливих мотивів – від восьми до дванадцяти років ув’язнення.

«Взагалі нічого не фотографуйте, що стосується військової техніки. Будьте уважні та обережні, так ми швидше здобудемо Перемогу», – написав Осадчук.

Наразі законопроєкт знаходиться на погоджені в депутатських фракціях та групах. Про дату його розгляду поки не повідомляється.

 

Днями в Києві затримали чоловіка, який виклав відео з позиціями ЗСУ у TikTok. Його пост, ніби то, було використано ворогом для коректування ракетного обстрілу по столичному торговому центру.  

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.