Верховна Рада затвердила закон про «інвестиційних нянь»
Pixabay

Верховна Рада у другому читанні схвалила так Закон №3760 «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями». «За» затвердження нормативно-правового акту проголосували 252 нардепи: 221 від «Слуги народу», чотири від «За майбутнє», 20 від «Довіри» і сім позафракційних, повідомляє пресслужба ВР.

Законом передбачено збільшення інвестпривабливості України для внутрішніх та зовнішніх інвесторів, трудової зайнятості громадян України, поліпшення якості їх життя, а також збільшення доходів Державного та місцевих бюджетів, Пенсійного та інших фондів соціального страхування.

Довідка

Закон передбачає підтримку українських та іноземних інвесторів. Сума їхніх інвестицій має перевищувати €20 млн. Інвестори повинні створити не менш 80 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більше, ніж у регіоні, де таку інвестицію здійснять. Таким чином вони отримають прямий договір з урядом.

Згідно з проєктом, загальний обсяг держпідтримки для реалізації інвестиційного проєкту зі значними інвестиціями встановлять у спеціальному інвестиційному договорі. Він не перевищуватиме 30% планового обсягу значних інвестицій за інвестпроєктом.

У кінці липня парламент схвалив цей закон за основу. На початку липня гарант вніс його у ВР.

Chas News повідомляв, що КМДА оголосила конкурс на залучення інвестора до будівництва канатної переправи через Дніпро.

Китайські інвестори «Мотор Січ» почали міжнародний арбітраж на $3,5 млрд з Україною