Вибух на виставці в Чернігові: двом військовим повідомили про підозру

Працівники ДБР повідомили про підозру двом військовослужбовцям, які причетні до поранення дітей на виставці зброї у Чернігові.

Про це повідомили у пресслужбі Державного бюро розслідувань.

 3 вересня на дитячому заході, де демонстрували зброю, здетонував снаряд. За даними слідства, один з військовослужбовців дозволив дитині взяти до рук споряджену реактивну протитанкову гранату (РПГ-26) та натиснути спусковий гачок.

Голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус повідомляв, що внаслідок пострілу постраждали 15 осіб — за меддопомогою звернулися вісім дітей та сім дорослих. Дозволу на проведення виставки у міськраді не надавили.

Про підозру повідомили військовому, який дозволив дитині натиснути на спусковий гачок РПГ та командиру, який дав наказ привезти зброю на виставку для демонстрації.

«Військовослужбовцям повідомлено про підозру у порушенні правил поводження зі зброєю, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам (ч.2 ст. 414 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років», — повідомили в ДБР.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Касетні снаряди: що це таке та як від них уберегтись