У Києві та чотирьох областях запровадили більш тривалі відключення світла (оновлено)

Внаслідок нічної атаки на об'єкти енергетичної інфраструктури Укренерго вводить більш тривалі екстрені відключення світла у Києві та області. Про це повідомляє ДТЕК «Київські електромережі».

У результаті обстрілу виведено з ладу низку критично важливих об’єктів, через що у Києві та області виник дефіцит потужності в розмірі 30% споживання.

«Щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, держенергокомпанія НЕК «Укренерго» вводить безпрецедентні екстрені обмеження», — йдеться у повідомленні.

У ДТЕК наголосили, що попередні графіки віялових відключень більше не актуальні і найближчими днями будуть застосовуватися більш жорсткі і тривалі обмеження електропостачання.

Споживачів закликають максимально знизити споживання електроенергії зранку з 06.00 до 11.00 та ввечері з 17.00 до 23.00. Це допоможе швидше стабілізувати ситуацію.

Також у компанії відзначили, що періодично трапляються аварії на розподільчих мережах з різних причин (перенавантаження, пошкодження сторонніми особами, тощо), які призводять до аварійних відключень світла.

В Укренерго уточнили, що внаслідок обстрілу пошкоджено обладнання магістральної мережі української енергосистеми в центральних областях.

У зв'язку з цим, зранку Диспетчерський центр Укренерго надав операторам розподільчих мереж обсяг, на який потрібно обмежити споживання електроенергії у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях.

ОНОВЛЕНО

Заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що екстренні обмеження електропостачання торкнуться Київ, Київську, Житомирську, Чернігівську та Черкаську області. У цих регіонах світло можуть віключати більше ніж на чотири години. При цьому у столиці метро працюватиме.

На вечір 27 жовтня чи на ранок наступного дня влада обіцяє підготувати оновлений графік віялових відключень.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні вперше завдяки мобільному додатку єППО збили ворожу ракету