Відмова Зеленського від зустрічі зі Штайнмаєром є абсолютно виправданим кроком — Клімкін

Президент Зеленський відмовився від зустрічі з федеральним президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром у Києві. Павло Клімкін заявив, що такий крок може підштовхнути Німеччину більше допомагати Україні.

Про це ексглава українського МЗС і посол України в Німеччині у 2012-2014 роках розповів в інтерв’ю ChasNews.

«Це було емоційне рішення. Але воно стосується не Штайнмаєра. Це жест стосовно Німеччини. Він відображає бажання підштовхнути Німеччину більше допомагати Україні і чітко показує: ми поки що наявним рівнем підтримки однозначно незадоволені і хочемо більшого. Це стосується і зброї, і того, що Німеччина блокує ембарго на російські нафту і газ, не хоче вдаватися до серйозних рішень», — сказав Клімкін.

Він вважає, що такий крок України є абсолютно виправданим і сподівається, що він стимулюватиме дискусію в німецькому суспільстві.

«Буде розуміння, що дії Німеччини — це замало для того, щоб зупинити путіна. Багато хто вже говорить, що українці невдячні. Але багато хто зрозумів це правильно. Тож такий нестандартний крок має емоційний вплив і може спрацювати», — каже Клімкін.

Що стосовно такого рішення думають Костянтин Грищенко, колишній глава українських посольств у Бельгії, Вашингтоні та рф, та директор Інституту світової політики Євген Магда читайте у матеріалі Chas News.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Як і де спіймали Медведчука. Голова СБУ розповів про зірвані плани ФСБ