Відновлення харківської ТЕЦ-5 після ракетних ударів триватиме не один рік — директор

Харківська ТЕЦ-5 внаслідок російського обстрілу 22 березня втратила основні потужності генерування теплової та електричної енергії для обласного центру.

Про це Суспільному розповіла працівниця пресслужби підприємсвта Наталія Вербова.

«Повністю оцінити масштаби завданих теплоцентралі збитків та необхідних відновлювальних робіт на об’єкті можна буде лише після завершення огляду та розбору завалів. Але, на думку енергетиків, вже сьогодні очевидно, що це вкрай трудомісткий і затратний процес, порівнянний із новим будівництвом», — сказала вона.

За її словами, живлення міста зараз відбувається з інших регіонів.

Водночас, за словами директора ТЕЦ-5 Олександра Мінковича, відновлення централі передбачає виготовлення ексклюзивного обладнання енергоблоків, зокрема, турбін та генераторів.

«У разі повноцінного фінансування робіт, допомоги з виробництвом і постачанням устаткування, процес реконструкції триватиме не один рік», — зазначив він.

Раніше гендиректор Укргідроенерго Ігор Сирота повідомив, що Дніпровська ГЕС після російського ракетного удару не працює, а для її повного відновлення знадобляться роки.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ДніпроГЕС: історія будівництва найбільшої гідроелектростанції країни (фото)