Відомий режисер приїхав купляти будинок в Юрмалі і помер від коронарівусу
Getty Images

Відомий корейський режисер Кім Кі Дук помер в Латвії від ускладнень, викликаних коронавірусом. 20 грудня йому виповнилося б 60 років.

Як повідомляють ЗМІ, Кім Кі Дук приїхав до Латвії 25 листопада з метою придбати нерухомість в Юрмалі та оформити вид на проживання. З 5 грудня він перестав виходити на зв’язок. 11 грудня стало відомо, що режисер помер в лікарні від ускладнень коронавірусу.

Кім Кі Дук відомий за такими фільмами, як «Крокодил» (1996), «Острів» (2000), «Поганий хлопець» (2001), «Весна, літо, осінь, зима ... і знову весна» (2003), «Натягнута тятива» (2005), «Час» (2006), «Зітхання» (2007).

У 2004 році режисер отримав «Срібного ведмедя» на Берлінському кінофестивалі за фільм «Самаритянка». У тому ж році його картина «Порожній будинок» завоювала чотири нагороди на Венеціанському фестивалі. У 2011-му фільм Кім Кі Дука «Аріран» завоював приз конкурсу «Особливий погляд» в Каннах. У 2012-му режисер отримав «Золотого лева» у Венеції за стрічку «П'єта».

В останні роки Кім Кі Дук чимало часу проводив на пострадянському просторі. У 2019 він очолював журі Московського і Сочинського кінофестивалів. А останній фільм режисера  «Розчинятися» — знімали у Казахстані.

Раніше Сhas News повідомляв, що в листопаді помер актор і режисер Армен Джигарханян.

Актори «Володаря кілець» оголосили збір коштів на купівлю будинку автора трилогії