«Відсидітися нікому не вдасться»: командувач Сухопутних військ звернувся до українців

Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк закликав українців не боятися мобілізації і приєднуватися до лав українських військових.

Великий пост на цю тему він опублікував у Facebook.

Генерал наголосив, що зараз військова ситуація непроста, але набагато прогнозованіша та контрольованіша, аніж це було на початку повномасштабного вторгнення. Він додав, що за два роки українська армія переозброїлася і зараз може вражати цілі за тисячу кілометрів від лінії фронту, однак їй не вистачає людей.

«Скільки б допомоги ми не отримали, скільки б зброї у нас не було — нам бракує людей! Техніка сама не їде, зброя сама не стріляє, дрон сам не полетить. Підрозділи мають оновлюватись!», — заявив Павлюк.

За його словами, російські пропагандисти змусили багатьох повірити в те, що мобілізація — це не про захист своєї держави від агресора, а про несправедливість і порушення прав.

Командувач також нагадав, що серед працівників ТЦК — більшість ветеранив, і знову висловив обурення, що багато українців почали їх боятися, а деякі навіть ображати.

«Військовослужбовці, ветерани — не прохачі, не агітатори. Це люди, які виконали свій конституційний обов’язок. Ми не маємо права допустити, щоб вони почувалися винними, непотрібними чи небезпечними перед тими, кому вони буквально врятували життя», — наголосив командувач.

Павлюк визнав, що система ТЦК не ідеальна, але, за його словами, зараз ведеться робота щодо її удосконалення, а на усі випадки перевищення повноважень правоохлорнці оперативно реагують.

Він також нагадав, що після мобілізації усі новопризвані військові спочатку відправляються до навчальних центрів, де протягом місяця проходять базову загальновійськову підготовку.

«Так, у системі підготовки не все ідеально. Але ми реагуємо на всі проблеми і виклики. Наші спроможності підготувати новобранців до ефективних бойових дій не гірші, ніж у більшості інших армій», — заявив Павлюк.

Наостанок він наголосив, що чим більше українців знайдуть у собі мужність стати до лав ЗСУ, тим менше буде шансів у росії втілити її кровожерливі задуми.

«Тому я закликаю українців залишити емоції, не піддаватись провокаціям. Маємо усвідомити, що відсидітися нікому не вдасться. Адже на кону — доля країни, доля нашої нації. росія нікого не залишить в спокої: ні тих, хто сховався, ні тих, хто зрадив Україну», — підкреслив командувач.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський підписав закон про мобілізацію з 25 років