Військова допомога США на $61 млрд допоможе Україні у контрнаступі в 2025 році — радник Байдена

Україна може розпочати новий контрнаступ у 2025 році після отримання військової допомоги США у розмірі $61 млрд.

Про це повідомив радник з національної безпеки США Джейк Салліван, пише Financial Times.

Салліван говорить, що досі очікує «прогресу росії в найближчий період» на полі бою, бо навіть попри новий пакет фінансування, який США затвердили минулого місяця «не можливо миттєво кардинально змінити ситуацію».

Проте він сказав, що завдяки новій допомозі зі США Україна матиме спроможність «утримати лінію» та «забезпечити протистояння російському нападу» протягом 2024 року. Водночас він заявив, що Україна планує «просуватися вперед, щоб відвоювати територію, відібрану росіянами».

Його коментарі щодо потенційного контрнаступу з боку України є найбільш чітким формулюванням Білого дому щодо того, як США бачать розвиток війни у випадку перемоги чинного президента Джо Байдена на виборах у листопаді.

Будь-який новий наступ України у 2025 році залежатиме від збільшення фінансування з боку Конгресу та схвалення Білого дому. Проте колишній президент США і головний суперник Байдена на президентських перегонах Дональд Трамп скептично ставиться до підтримки України, натомість обіцяє «швидко припинити війну» шляхом переговорів.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю PBS заявляв, що в України є чіткий план знищення ворога, але він залежить від більшої військової підтримки, зокрема й зі США.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Макрон не виключає відправлення своїх військ до України і назвав дві умови