Зеленський — про знищення Трипільської ТЕС та важливість допомоги від США: головне з інтервʼю PBS

В інтерв’ю PBS президент Володимир Зеленський розповів, що росіяни змогли знищити Трипільську ТЕС, бо в України залишилось нуль ракет для захисту цієї станції.

За його словами, на Трипільську ТЕЦ летіли 11 ракет. Перші сім ракет українська ППО знищила. Ще чотири — знищили Трипільську станцію.

«Чому? Тому що було ракет — нуль. У нас закінчилися всі ракети, які захищали Трипілля», — наголосив Зеленський.

Президент України заявив, що без американської військової допомоги у наших військ не буде шансів перемогти російського ворога. За його словами, Україні потрібно бути набагато сильнішою за свого ворога. На сьогодні співвідношення артилерійських снарядів — один до десяти. А щоб перемогти ворога потрібно десять до десяти.

Також Зеленський заявив, що в України є чіткий план знищення ворога. І його мають на руках усі партнери разом зі списком усього технічно необхідного. Залишилося тільки дати це все Україні.

«План дуже простий, він зрозумілий і він є. Є конкретна зброя, яка нам потрібна, щоб йти вперед. Є конкретна зброя, щоб захистити небо. Є конкретні засоби, щоб розблокувати небо, аби люди йшли вперед», — сказав Зеленський.

І додав, якщо Україна впаде, то і в інших країнах буде війна й американські солдати будуть воювати. Поки не пізно, варто проголосувати про допомогу Україні.  

Також глава держави прокоментував допомогу західних країн Ізраїлю у відбитті атаки Ірану, зазначивши, що цей випадок показав, «що таке союзники не на папері, а в небі». 

І зауважив, що під час відбиття цієї атаки з боку Ірану було застосовано багато всього, чого не вистачає Україні. 

Крім того Зеленський запевнив, що саміт миру в Швейцарії проходитиме без росії, аби вона не заблокувала цю ініціативу. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Без американської допомоги Україні доведеться потроху відступати — Зеленський