Військові показали, як проходить випробовування безпілотника Vampire (відео)

Українські військові показали, як безпілотник Vampire проявив себе на полігоні.

Про це повідомили Сили оборони півдня України.

Військові повідомили, що український безпілотник Vampire, який перелякані росіяни називають «Баба Яга», здатний нести 15 кг вантажу, та пролітати на відстань до 10 км.

«Випробування нових скидів для Vampire — фугасного і кумулятивного осколкових снарядів, як вони показали себе на полігон», — пояснили в Силах оборони півдня.

Що відомо про дрони Vampire

Розробила ударні безпілотники Vampire («Вампір») українська компанія SkyFall. 

Vampire є досить великим гексакоптером, що підіймає корисне навантаження вагою до 15 кг на висоту до 400 км. Завдяки цьому він може скидати на супротивника різні типи боєприпасів: термобаричні, кумулятивні та осколково-фугасні, щоб ефективно уражати різні типи цілей, зокрема танки й іншу бронетехніку ЗС рф.

Також він оснащений тепловізором, що дозволяє йому працювати вночі. Розробники кажуть, що сам дрон у темний час доби помітити та збити досить складно, адже росіянам потрібні тепловізійні приціли або прилади нічного бачення, щоб потрапити у нього зі стрілецької зброї. 

Однією з переваг Vampire є простота управління. Розробники запевняють, що їхні інструктори можуть навчити операторів з нуля всього за 3 години.

Ціна одного БПЛА стартує від $10 тис.

Характеристики дрона Vampire

  • дальність польоту: 10 км;
  • дальність зв'язку: 6 км;
  • висота польоту: 400 м;
  • швидкість: до 40 км/год із повним навантаженням, 80 км/год без навантаження;
  • час польоту: 37 хв без навантаження та 23 хвилини з 10 кг ваги.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Україна може отримати зброю менше ніж за тиждень після схвалення Конгресом — ЗМІ