«Він надто здоровий»: голова ЦРУ прокоментував чутки про хвороби путіна

Голова ЦРУ Вільям Бернс спростував чутки про смертельні хвороби путіна. Про це він заявив під час виступу на безпековому форумі в Аспені, пише ВВС.

«Ходить багато чуток про здоров'я путіна, і, наскільки ми можемо судити, від надто здоровий», — сказав Бернс, додавши при цьому, що це твердження — не є офіційною позицією розвідки.

При цьому голова ЦРУ додав, що путін «великий прихильник контролю, залякування та розплати» і ці його риси за останнє десятиліття стали ще більш жорсткішими одночасно із скороченням кола радників.

«Він переконаний, що його доля як лідера росії — відновити росію як велику державу. Він вважає, що ключем до цього є відновлення сфери впливу навколо росії, і він не може цього досягти, не контролюючи Україну», — розповів Бернс.

При цьому він додав, що плани путіна базуються на «глибоко помилкових твердження та ілюзіях, особливо щодо України та її волі до спротиву».

Також голова ЦРУ розповів, що за оцінкою американської розвідки, росія втратила в Україні близько 15 тисяч солдатів вбитими та втричі більше пораненими. Втрати України, за його словами, теж дуже значні, хоч і трохи менші за російські.

Чутки про рак та інші хвороби путіна

Останні роки у ЗМІ регулярно з'являються новини про серйозні проблеми зі здоров'ям у путіна. Особливо вони почастішали після нападу росії на Україну.

Наприклад, у середині травня, Олексій Арестович, радник голови Офісу президента, казав, що на початку травня путіну викликали швидку допомогу прямо у кремль. Приблизно ж тоді британський таблоїд The Sun писав, що російського диктатора нібито готують до операції через онкологічне захворювання.

Так само режисер Олівер Стоун, відомий дружніми стосунками з путіним, заявив, що у російського президента був рак, але, на його думку, він його подолав.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов також казав, що путін серйозно хворий на рак та загалом перебуває у поганому психоемоційному та фізіологічному стані.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Путін приймає ванни з екстракту рогів оленів та їздить з цілою командою лікарів — розслідування (відео)