«Вірю, що Байден — це Майкл Джордан в політиці». Що Зеленський наговорив американському ЗМІ
Getty Images

Президент Володимир Зеленський заявив, що він здивований і розчарований рішенням США не продовжувати санкції щодо компаній, які будують «Північний потік-2».

Про це він заявив в інтерв'ю американському виданню Axios.

Наприкінці травня президент США Джо Байден заявив, що не запроваджуватиме нові санкції до учасників будівництва «Північного потоку-2» через небажання псувати відносини з європейськими партнерами.

«Ми були дуже здивовані»,  описав свою реакцію Зеленський.

Український гарант дорікнув, що дізнався про таке рішення США зі ЗМІ, а не від представників Держдепу.

Зеленський назвав «Північний потік-2» зброєю в руках Росії. І фактично звинуватив Штати у постачанні куль для неї.

«Це зброя, справжня зброя в руках Російської Федерації. І не дуже зрозуміло, як кулі для цієї зброї може надавати така велика країна, як США... Скількох українських життів коштуватимуть відносини між США та Німеччиною?», — сказав президент України.

Водночас Зеленський висловив сподівання, що США ще сприятимуть зупинці будівництва. За його словами, Сполучені Штати здатні це зробити, навіть якщо залишиться добудувати усього 1% газопроводу.

Розмірковуючи над діями Байдена, Зеленський згадав про тактику, яку використовував Майкл Джордан, легендарний американський баскетболіст.

«Майкл Джордан часто заманював свого супротивника — він демонстрував удавану слабкість, щоб змусити свого противника розслабитися і нав'язувати йому помилкове відчуття наближення перемоги. А потім Джордан кардинально змінював свою тактику і виривав перемогу в останній момент», — сказав Зеленський.

Я вірю, що Байден — це Майкл Джордан в політиці

За словами президента України, в іншому випадку «Росія матиме великі шанси взяти верх над США».

Путін оголосив про завершення укладання труб на першій нитці «Північного потоку-2»