Віталій Кличко заявив, що його не пустили зустрічати Ангелу Меркель. В ОП заперечують
Telegram / Віталій Кличко

Віталій Кличко, міський голова Києва, заявив, що за протоколом приїхав в аеропорт «Бориспіль» зустрічати Ангелу Меркель, канцлера Німеччини. Однак його не пропустили.

У своєму Telegram мер написав, що раніше завжди зустрічав канцлера як мер столиці.

«Але цього разу мене не пустили. Силою прориватися, звичайно, не буду. Але таке в моїй практиці мера — вперше», — зазначив він.

 

Друзі! Прибув в аеропорт «Бориспіль», де, за протоколом, як мер столиці, мав зустрічати канцлерку Німеччини Ангелу Меркель. Як це було і під час її минулих візитів до Києва. Але цього разу мене не пустили. Силою прориватися, звичайно, не буду:) Але таке в моїй практиці мера- вперше. Тому цікаво: в «проєвропейському» Міністерстві закордонних справ України вирішили терміново порушити протокольні заходи? Чи отримали команду і так тремтіли, що влаштували такий цирк?!

Posted by Віталій Кличко on Sunday, August 22, 2021

Тим часом «Радіо Свобода» звернулася за коментарем в Офіс президента.

Там заявили, що Кличка зрештою пропустили на зустріч Ангели Меркель в аеропорту «Бориспіль».

Михайло Подоляк, радник керівника Офісу президента, назвав заяву Кличка «дуже дивною історією», яка до реалій «має опосередковане відношення».

«Як факт — Кличко брав участь у зустрічі. Можливо, пан Кличко просто не знає, як узгоджуються протокольні деталі і які це взагалі деталі», — заявив Подоляк.

Він додав, що «такі дрібні і навіть дріб’язкові скандали» є «тактикою піарників Кличка», щоб привертати до нього увагу.

Стосунки Віталія Кличка та Офісу президента давно стали напруженими. 21 серпня його запросили на засідання РНБО, але запрошення мер столиці відхилив. В ОП його пояснення назвали відмовками.