Влада Києва подасть до суду на забудовника, який незаконно зніс садибу Зеленських
Офіс Генпрокурора

Міська влада столиці України звернеться із позовом суду на забудовника, який незаконно зніс садибу Зеленських ХІХ століття. А також — до власника будівлі. Влада Києва вимагатиме, аби садибу відбудували в тому вигляді, який вона мала раніше.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

Він підкреслив, що місто не передавало власнику будівлі земельну ділянку, де була споруджена садиба Зеленських. Це свідчить про незаконне використання земельної ділянки для будь-яких робіт, а тому встановлення будь-яких парканів навколо ділянки, заїзд будь-якої будівельної техніки є незаконним. За словами Кличка, поліція повинна на це реагувати.

«Також міська влада наполягатиме, щоб правоохоронні органи зʼясували і оприлюднили для громадськості всіх фігурантів, які стоять за процесом знищення садиби. Місто усіляко сприятиме правоохоронцям, надаватиме необхідну документацію, щоб розслідування було обʼєктивним та винні були притягнуті до відповідальності», — додав очільник столиці.

Нагадаємо, 19 липня невстановлені особи із застосуванням важкої будівельної техніки зруйнували історичну садибу Зеленських. 21 липня Шевченківська окружна прокуратура міста Києва розпочала кримінальне провадження.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Може бути небезпечно: у КМДА проти демонтажу Арки дружби народів