Власник вілли в Німеччині, де жив Навальний, звинуватив журналістів «Росії-1» у брехні

Власник двоповерхового будинку в німецькому Фрайбурзі, який політик Олексій Навальний орендував, поки перебував у Німеччині, заявив, що журналісти телеканалу «Росія-1», які зняли сюжет про віллу, потрапили в неї обманом.

Власник будинку, чиє ім'я не повідомляється, розповів телеканалу «Дождь», що знімальна група «Росії-1» орендувала віллу на вихідні, представившись туристами з Бельгії. Автор сюжету Анастасія Попова, як він каже, використовувала французьку прізвище Боурт. Співрозмовник «Дождя» стверджує, що не знав, що це російські журналісти. Він зазначив, що знімальна група «Росії-1» знімала його прихованою камерою.

Після виходу сюжету власник будинку звернувся до правоохоронних органів Німеччини. Зйомка прихованою камерою є кримінальним злочином, пояснив глава виборчих штабів Навального Леонід Волков.

Автор сюжету «Росії-1» Попова заявила в своєму Telegram-каналі, що оператор тримав відеокамеру, «як завжди, в руці перед обличчям співрозмовника, що говорив». Вона стверджує, що власника нерухомості «на той момент не зацікавив папір німецькою про те, що ми — журналісти телеканалу «Росія» в робочому відрядженні».

Волков заявив, що в сюжеті «Росії-1» в два рази завищили вартість оренди будинку. Оренда склала €15 580, повідомив РБК бізнесмен і друг Навального Євген Чичваркін, який оплатив проживання політика в цьому будинку. У сюжеті телеканалу стверджувалося, що на нього пішло більше €30 тис.

7 лютого у програмі «Вести недели» на «Росії-1» вийшов сюжет про віллу в Німеччині, в якій жив Навальний. Журналістка Попова, зокрема, розповіла, що в будинку є «дві розкішні спальні з терасою», власна кухня «з кавоваркою» і «своя кімната бруду», де стоїть пилосос.

Боррель після візиту до Москви публічно розкритикував Кремль за арешт Навального