Власники російських YouTube-каналів не зможуть заробляти на контенті

Російські власники відеоканалів на YouTube відключені від монетизації – вони не зможуть заробляти на своєму контенті. Компанія розіслала повідомлення YouTube-блогерам, в якому сказала, що їм більше не доступні всі опції заробітку, серед них – можливість включати свої канали в передплатні тарифні плани Premium, Music Premium, а також спонсорство, суперчат, суперстікери та інші.

Це означає, що автори YouTube не зможуть заробляти на своїй російській аудиторії. Натомість ці обмеження ніяким чином не поширюються на глядачів, які живуть не в Росії.

Це уже не перший крок адміністрації YouTube щодо обмежень роботи на російському ринку. До прикладу, на початку березня російським користувачам було заблоковано показ реклами, в той час автори YouTube-каналів могли заробляти на підписці YouTube Premium та інших інструментах монетизації, серед яких суперчати та суперстікери. Від сьогодні ці можливості також заблоковані.

Окрім того, 3 березня Роскомнадзор висунув претензії до адміністрації сервісу YouTube щодо розміщення відео про війну з Україною та озвучив вимогу припинити поширення на території Росії буцім-то неправдивого контенту.

В Google розповіли, що українці дивилися та слухали на YouTube у 2021 році (відео)