В. о. керівника САП підписав підозру заступнику керівника Офісу президента Олегу Татарову

В. о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук підписав підозру заступнику керівника Офісу президента Олегу Татарову.

Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на правоохоронні органи, органи прокуратури та Національне антикорупційне бюро.

За словами анонімного співрозмовника УП, підозру мають вручити 18 грудня.

Також детективи НАБУ отримали право на затримання Татарова і проведення обшуків в Офісі президента й за місцем проживання Татарова.

Передісторія

1 грудня стало відомо, що Національне антикорупційне бюро розслідує справу стосовно заступника керівника Офісу президента Олега Татарова.

Справа стосується ймовірної причетності Татарова до фальсифікації експертизи у справі екснардепа та забудовника Максима Микитася. НАБУ, серед іншого, веде прослуховування заступника голови ОП.

Перед цим Татаров заявив, що директор НАБУ Артем Ситник «не має морального права очолювати антикорупційне відомство держави й має піти».

14 грудня Печерський суд ухвалив передати справу, в якій є фігурантом Татаров, із НАБУ до Державного бюро розслідувань.

У НАБУ на це відповіли, що такі рішення суперечать закону.

Як ми писали раніше, 2 грудня НАБУ опублікувала листування між посадовцями «Укрбуду» про фальсифікацію оцінки квартир для Нацгвардії. Центр протидії корупції стверджує, що експосадовець «Укрбуду» — це Татаров. Микитась звинуватив його в організації злочинних схем в «Укрбуді».

Арахамія запевнив, що ВР підтримає процедуру звільнення директора НАБУ