Володимир Зеленський порівняв себе із Рональдом Рейганом в інтерв’ю американському виданню
Офіс президента

Володимир Зеленський, президент України, в інтерв'ю американському виданню The Washington Post порівняв себе із Рональдом Рейганом, 40-м президентом США.

Це пролунало в контексті обговорення загрози російського вторгення та обрання Зеленського президентом у 2019 році.

«Справи йшли досить добре. І тут жах: раптово біля вашого кордону з’являються 100 тис. солдатів.  Путін говорить про захоплення частини або всієї вашої країни. Ви не зі сфери військової оборони. Як ви витримали це?», — запитав українського президента журналіст.

На що той відповів, що «Рейган також не був військовим». Зеленський додав, що йому подобається експрезидент США, хоч він і не знав його особисто.

Хто такий Рональд Рейган

Рональд Вілсон Рейган був 40-м президентом США (1981–1989) від Республіканської партії.

Окрім політики, Рейган прославився своїм акторським талантом. У 1937 році він почав кар’єру кіноактора в Голлівуді та за весь час знявся більш ніж у 50-х фільмах.

Під час Другої світової війни він пішов служити в спеціальний підрозділ ВПС, але на фронт його не пустили через слабкий зір.

У період 1947-1952 років Рейган обіймав посаду президента Гільдії кіноакторів. Звідси поступово перейшов у політику, опинившись спочатку в Демократичній партії США. Але в 1962 році перейшов у Республіканську. 

Перші дві спроби висунути себе на пост президента закінчилися для Рейгана невдачею. Але 1981 році він очолює США та переобирається на другий термін у 1984-му.

За свого президентства Рейган безпрецедентно тиснув на СРСР, розміщував ядерний арсенал в країнах Західної Європи, а у 1983 році у своїй промові проголосив Радянський Союз «імперією зла».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити. 

Вороги нерозлийвода. Як Порошенко та Зеленський перетворилися на політиків, що не можуть існувати один без одного