Ворог намагається створити умови для наступу на напрямку Ізюм — Слов’янськ
Генштаб

Генеральний штаб повідомляє про становище на фронті станом на вечір 6 липня.

На Волинському та Поліському напрямках білоруські підрозділи продовжують виконувати завдання з прикриття білорусько-українського кордону в Брестській та Гомельській областях та обладнувати позиції.

На Сіверському напрямку без суттєвих змін, ворог вів повітряну розвідку із застосуванням БпЛА.

На Харківському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли в районах населених пунктів Соснівка, Дементіївка, Нове, Питомник, Циркуни, Петрівка та Мосьпанове. Завдав авіаудару поблизу Рубіжного. Штурм в напрямку Козача Лопань — Соснівка ЗСУ відбили.

На Слов’янському напрямку ворог намагається покращити тактичне положення та створити умови для наступу на напрямку Ізюм — Слов’янськ. Обстріляв із артилерії та РСЗВ райони Дібрівного, Краснопілля, Гусарівки, Барвінкового, Карнаухівки та Великої Комишувахи. Спробував наступати на напрямку Довгеньке — Мазанівка, але отримав відсіч та відійшов.

На Краматорському напрямку ворог намагається захопити Верхньокам’янське та Григорівку. Застосовує комплекси радіоелектронної боротьби. Обстріляв із артилерії райони Слов’янська та Верхньокам’янського. Завдав авіаударів поблизу Тетянівки та Сидорового.

На Бахмутському напрямку противник намагається встановити повний контроль над дорогою Бахмут — Лисичанськ. Здійснив артилерійські обстріли в районах Спірного, Виїмки та Веселого. Спробував наступати на напрямках Миронівка — Луганське та Гольмівський — Новолуганське, але отримав відсіч та відійшов.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстрілював позиції наших підрозділів із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Неподалік Мар’їнки завдав авіаудару.

На Південнобузькому напрямку противник намагається утримати зайняті території та веде артилерійські обстріли в районах населених пунктів Олександрівка, Українка, Луч, Миколаївське, Зоря, Поляна та Біла Криниця.

Серед російських солдатів фіксують тотальне п’янство. Також особовий склад російських окупаційних військ деморалізує примусова мобілізація, що триває у тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росіяни спробували завдати ракетного удару по Одещині, спрацювала ППО