«Вовину тисячу» за вакцинацію можна буде витратити ще й на книжки
УНІАН

Програму підтримки бізнесу, який постраждав від карантинних обмежень, розширили. «Тисячу за вакцинацію» можна витратити ще й на книжки.

Про це завила Юлія Свириденко, міністр економіки.

«Урядова команда працює для того, щоб людям було зручно скористатися тисячею грн за участь в кампанії вакцинації, а бізнес отримав необхідну підтримку. Ми провели зустрічі з представниками сфери культури, Інституту книги, Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів, інших інституцій, та за результатами вирішили, що витратити тсячу грн на придбання книг можна буде від початку програми «єПідтримка», — повідомила Свириденко.

Що відомо про проєкт

Програма стартує 19 грудня та триватиме протягом наступного року. Гроші люди зможуть отримати через додаток «Дія», там з’явиться послуга з назвою «єПідтримка». Для тих, у кого немає застосунку, обіцяють інші шляхи отримання коштів.

Окрім книжок, люди зможуть купити абонемент у спортзал або фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр. Також кошти можна буде витратити на квитки для внутрішніх перевезень.

Участь у програмі зможуть взяти тільки ті українці, які повністю щепилися від коронавірусу.

Наразі Верховна Рада вже ухвалила виділення коштів на «ковідну тисячу» у розмірі 8 млрд грн.

У Японії сім'ям виплатять по $880 на кожну дитину для підтримки економіки