Верховна Рада поновила покарання за брехню в деклараціях
УНІАН

Верховна Рада відновила кримінальну відповідальність за недостовірне декларування — за брехню про статки передбачені штраф і обмеження волі. За компромісний законопроєкт №4460-д проголосували 289 нардепів.

Про це стало відомо під час засідання парламенту.

Спікер ВР Дмитро Разумков пообіцяв підписати закон 7 грудня, щоб його встигли опублікувати до Нового року. Парламентарі запевнили очільника Ради, що не блокуватимуть закон постановами.

Згідно з документом, за умисне внесення неправдивої інформації до декларацій на суму від 500 до 4000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (від 1,3 до 9 млн грн) карається штрафом від 2,5 до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 42,5 до 51 тис. грн) або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Умисне внесення недостовірних відомостей від 4 тис. прожиткових мінімумів (9 млн грн) карається штрафом від 3 до 5 тис. неоподаткованих мінімумів (від 51 до 85 тис. грн) або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або обмеженням волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Умисне неподання декларації карається штрафом від 2,5 до 3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Chas News повідомляв, що Верховна Рада проголосувала за відтермінування на рік обов’язкових касових апаратів для ФОПів.

Верховна Рада встановила вимоги до помічників нардепів