ВР ухвалила за основу законопроєкт про «податок на Google»
Pixabay

17 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №4184 про так званий «податок на Google». Він зобов'яже іноземні компанії, що працюють в Україні, платити податок за продані електронні послуги до українського бюджету. Відповідний документ підтримали 286 нардепів.

«Метою законопроекту є збільшення доходів держбюджету від ПДВ за рахунок залучення до оподаткування податком на додану вартість нерезидентів, що надають фізичним особам електронні послуги, місце постачання яких розташоване на митній території України та створення сприятливих умов ефективного та не обтяжливого адміністрування для бізнесу й держави процедур, пов’язаних зі сплатою податку», — йдеться у повідомленні.

Це рішення ВР стосуватися таких корпорацій як Facebook, Netflix, Google, YouTube та інших подібних.

Законопроєктом пропонується впровадити поняття «електронні послуги»  —  послуги, що поставляються через всесвітню інформаційну систему загального доступу, яка логічно зв'язана глобальним адресним простором та базується на інтернет-протоколі, визначеному міжнародними стандартами.

Напередодні очільник Фінансового комітету РадиДанило Гетманцев зазначив, що цей законопроєкт не впроваджує новий податок. За його словами, він передбачає зручну форму сплати податку на додану вартість для цифрових гігантів і транснаціональних корпорацій, які надають послуги в електронній формі на території України.

Chas News повідомляв, що у новому комедійному фільмі Netflix героїня заперечила існування України. 

Раніше акції Facebook, Netflix, Microsoft і Tesla допустили до обігу в Україні. 

На Netflix вийде дитяче кулінарне шоу Мішель Обами