Всесвітній економічний форум у Давосі перенесли на літо через «Омікрон»
Getty Images

Всесвітній економічний форум у Давосі (Швейцарія) 2022 року перенесли з зими на літо. Причиною організатори назвали «невизначеність щодо поширення «Омікрону».

Про це повідомили на сайті форуму.

У 2022 році подія мала відбутися з 17 по 21 січня. Проте тепер її планують на початок літа.

Організатори розповіли, що в умовах пандемії СOVID-19 готували форум з дотриманням усіх карантинних вимог та порад фахівців. Проте поява нового агресивного штаму вірусу змусила скасувати зимовий захід.

«Незважаючи на суворі санітарні протоколи зустрічі, трансмісивність «Омікрону» та його вплив на подорожі зробили необхідним перенесення», — пояснили організатори.

Замість форуму в січні відбудеться серія онлайн-сесій State of the World, в якій візьмуть участь політики, бізнесмени та громадські діячі.

«Відкладення щорічної зустрічі не завадить прогресу завдяки роботі в онлайн-форматі. Співпраця тримває протягом усієї пандемії. Тепер з нетерпінням чекатимемо особистої зустрічі світових лідерів», – сказав професор Клаус Шваб, засновник і виконавчий директор Всесвітнього економічного форуму.

Форум у Давосі проводять з початку 1970-х років. Він є одним із найвідоміших та найважливіших заходів подібного формату у світі. У різні роки у форумі брали участь Нельсон Мандела, Ясір Арафат, Білл Гейтс, Джордж Сорос, прем'єр-міністри та президенти.

У 2021 році форум вперше відбувся у онлайн-форматі.

У Великобританії зареєстрували вже 12 смертей від «Омікрону»