«Всього» по $450 тис. Virgin Galactic починає продавати квитки на польоти у космос
Getty Images

Virgin Galactic, приватна аерокосмічна компанія,  офіційно оголосила, що з 16 лютого всі охочі зможуть забронювати квиток на суборбітальний політ на її космоплані та отримати членство у спільноті Future Astronaut.

Квиток коштує $450 тис., але для бронювання достатньо депозиту у розмірі лише $150 тис., пише businesswire.com.

«Ми у Virgin Galactic віримо, що космос змінить світ. Ми плануємо залучити першу тисячу клієнтів і розпочати комерційне обслуговування наприкінці цього року, що забезпечить неймовірно міцну основу для початку проведення регулярних місій та розширення нашого флоту», – прокоментував це питання Майкл Колглейзер, генеральний директор Virgin Galactic.

Як відбуватиметься політ

Польоти проводитимуться з майданчика космопорту «Америка», який розташований у Нью-Мексико.

Перед польотом передбачено етап підготовки космічних туристів. Зокрем, їм надаватиметься комфортабельне житло та інші зручності.

Космічна подорож триватиме близько 90 хвилин. Пасажири зможуть отримати незабутні враження, а також насолодитися чудовими видами Землі.

Скористатися пропозицією Virgin Galactic і стати космічними туристами зможуть лише заможнілюди. Забронювати квиток можна, за депозитом $150 тис., а решту $300 тис. можна заплатити безпосередньо перед польотом.

Минулого тижня Ілон Маск, генеральний директор SpaceX, презентував космічний корабель Starship. Він має доставляти людей на Місяць та Марс. Квиток для космічного туриста коштуватиме $55 млн.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Туристичні польоти в космос та «метавсесвіт» — найцікавіше зі світу технологій за 2021 рік