«Вторгнення є можливим». Біля українських кордонів залишаються 150 тис. російських військових — Байден
Getty Images

У вівторок, 15 лютого, Джо Байден, президент США, під час термінового звернення щодо ситуації навколо України заявив, що попри заяви Росії про початок відведення військ вторгення досі є можливим.

«Ми отримали повідомлення, що окремі частини російської армії залишають позицію біля кордонів України. Це було б добре, але поки що ми не можемо підтвердити ці дані. За даними наших аналітиків, (біля кордонів України — Прим.ред.) залишаються близько 150 тисяч військових у Росії та Білорусі. Вторгнення залишається можливим», — заявив Байден.

Він запевнив, що США готові до всього, що б не сталося. І у разі, якщо Кремль почне наступ на Україну — США втрутяться.

«США, НАТО та Україна — не загроза для Росії. У нас немає ракет в Україні, ми не маємо планів направити їх туди. Однак якщо Росія нападе на Україну, це буде війна, в якій ми братимемо участь за власним вибором», — наголосив Байден.

Американський президент зазначив, що відповідь на російську агресію буде рішучою — США та союзники запровадять «потужні» санкції, також Росії доведеться відповісти за кібератаки.

А у випадку вторгення в Україну російський газопровід «Північний потік-2» не доведуть до кінця.

Крім того Байден наголосив, що США у жодному разі не жертвуватимуть своїми принципами у переговорах з Росією.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Росія направила в Україну «вагнерівців» і готує привід для вторгнення — Reuters