«Втрачаємо надію». Єврокомісія закликає переглянути ставлення до «Північного потоку-2»

Європарламент прийняв резолюцію щодо отруєння російського політика Олексія Навального та загальної ситуації в РФ. Серед іншого, резолюцією ЄП закликає Евросоюз переглянути відносини з Росією і відмовитись від «Північного потоку-2».

Як вже писав Chas News, одна із пропозицій Європарламенту полягає у запровадженні проти росіян нових санкцій, що будуть схожі на так званий «Акт Магнітського». Нові обмежувальні заходи можуть торкнутись як окремих російських діячів, так і цілих секторів російської економіки.

Що ж до «Північного потоку-2», то в одному із пунктів резолюції сказано, що ЄП «як і раніше вважає за краще зупинити будівництво газогону». А в інтерв’ю виданню Les Echos голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн закликає Європу переглянути ставлення до російського газогону. 

«Довгий час у нас був суто економічний підхід до цієї теми, але я переконана, що це також і політичний проєкт. Поведінка Росії не змінилася і навіть погіршується», — сказала вона та додала, що «надія на подальше просування» щодо будівництва «Північного потоку-2» поступово зникає.

У той же час, DW, посилаючись на газету Bild, пише, начебто голови східних земель Німеччини виступили проти заборони «Північного потоку-2». За даними газети, відповідну резолюцію вони мають ухвалити вже сьогодні. Кажуть, в документі стверджуватиметься, що відмова від газогону — «неадекватна реакція на отруєння Навального».