WhatsApp запускає нову опцію зникаючих повідомлень

WhatsApp представив нову опцію зникаючих повідомлень. Ця функція дозволить користувачам WhatsApp писати зникаючі повідомлення під час спілкування в чаті між друзями та автоматично видаляти повідомлення через сім днів. Будь-хто може ввімкнути цю опцію в окремих чатах, а адміністратори груп зможуть увімкнути повідомлення, що зникають, у групових чатах.

«Ми починаємо з семи днів, оскільки вважаємо, що це забезпечує впевненість, що розмови не є постійними і при цьому ви не будете забувати, про що спілкувалися», — цитує The Verge представника WhatsApp.

Зникаючі повідомлення також видалять і фотографії та відео через сім днів. Хоча повідомлення зникають для обох сторін, можна робити знімки екрана або просто копіювати повідомлення, перш ніж вони будуть автоматично видалені.

Вам потрібно буде активувати зникаючі повідомлення для кожної групи чи контакту. Коли функцію повністю запровадять, вона буде доступна як нова опція в розділі контактів кожного друга в WhatsApp. Налаштування не знищує старі повідомлення та впливає на нові повідомлення лише після того, як їх увімкне будь-яка із сторін. WhatsApp заявляє, що цього місяця почне впроваджувати зникаючі повідомлення для всіх користувачів.

Нова функція в додатку, що належить Facebook, призначена допомогти людям скоротити свій цифровий слід

На відміну від деяких конкурентів, таких як додаток для безпечних повідомлень Signal, WhatsApp вирішив не пропонувати гнучкість для користувачів. Наприклад, немає можливості змінити тривалість зберігання повідомлень; послуга також видаляє надіслані зображення та відео.

Як і у випадку з іншими зникаючими опціями повідомлень, користувачам потрібно довіряти своїм друзям. Ніщо не заважає іншій стороні в чаті робити знімки екрана або пересилати повідомлення, які вони хочуть зберегти «на потім».

Нова функція з'являється через місяць після того, як WhatsApp запустив торговий сервіс, інтегруючись до Facebook більш щільно, повідомляє The Guardian. Тепер користувачі зможуть переглянути каталог товарів, що продаються, та здійснити покупку, не виходячи з WhatsApp. Ця функція також принесе компанії вкрай необхідний дохід, оскільки WhatsApp, нарешті, почне стягувати плату з компаній за використання її бізнес-інструментів.

Магазини, які вже присутні у Facebook, зможуть працювати безпосередньо на WhatsApp, без необхідності створювати другу «вітрину». Але це означає, що на основі діяльності у чатах користувачів WhatsApp формується їхній рекламний профіль на Facebook.

Як ми повідомляли, 16 жовтня Facebook Messenger оновив дизайн. 

У Мінцифрі розповіли про нові можливості додатку «Дія 2.0». Chas News провели власне розслідування щодо нього (відео)