«Я нікуди не йду»: мер Чернігова відреагував на рішення Львівського суду про своє відсторонення

Мер Чернігова Владислав Атрошенко повідомив, що подаватиме апеляцію на рішення суду про відсторонення його від посади на рік через порушення конфлікту інтересів.

«Я залишаюся. Я нікуди не йду. Я обов’язково подаватиму апеляцію. Вважаю це справою честі. Боротьбою за все місцеве самоврядування. Проти його знищення. Вся Україна спостерігатиме за рішенням Апеляційного суду», — заявив він у відеозверненні.

При цьому Антрошенко звинуватив Офіс президента у тиску на суд, який ухвалив рішення про його відсторонення.

«Я розумію, пане президенте, що вашим підлеглим, з вікна нового Porsche важко розгледіти закон, тяжко зрозуміти людей, мешканців напівзруйнованого Чернігова та усвідомити головну річ: в країні йде війна», —  заявив Атрошенко.

Нагадаємо, у червні та липні Атрошенка двічі не випустили за кордон — спочатку до Польщі, де він мав підписати договорів про партнерство з містом Жешув, а потім до Швейцарії на конференцію з відновлення України. Тоді мер причиною невипуску назвав конфлікт із одним із працівників Офісу президента.

У вересні Національне агентство з питань запобігання корупції вручило меру Чернігова Владиславу Атрошенку протокол через «конфлікт інтересів»: його водій вивіз за кордон машину дружини мера, а Атрошенко про це не повідомив НАЗК..

7 листопаду Яворівський районний суд Львова визнав мера Чернігова Владислава Атрошенка винним у скоєнні дій в умовах конфлікту інтересів і на рік позбавив права обіймати посаду міського голови. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

СБУ провела обшуки у Мураєва та його соратників: вилучили гроші та зброю (фото)