«Я розповім, що таке драма». Дмитро Кулеба відреагував на заяви президента Болгарії щодо російського Криму
УНІАН

Дмитро Кулеба, міністр закордонних справ України, відповів Румену Радеву, президенту Болгарії, щодо його заяви про те, що Крим є російською територією та відсутності у цьому «драми».

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

«Я розповім Румену Радеву, що таке драма: це якби Росія напала на Болгарію, відхопила шматок території і вбила тисячі людей. Своїми необачними висловами він наніс удар дружнім українсько-болгарським відносинам, підставив Болгарію під критику ЄС і підіграв російській пропаганді», — заявив очільник МЗС.

Напередодні Радев на передвиборчих дебатах зі своїм опонентом Анастасом Герджиковим заявив, що Крим є «російською» територією. І додав, що санкції проти Росії виглядають неефективними.

У відповідь на слова президента українське Міністерство внутрішніх справ викликало Костадіна Коджабашева, посла Болгарії в Києві.

«Українська сторона довела до посла позицію нашої держави про некоректність та неприпустимість висловлювань президента Болгарії Румена Радева стосовно Криму під час вчорашніх передвиборчих теледебатів», — заявили у відомстві.

МЗС заявило, що чекає спростування президентом Болгарії його вчорашньої заяви. Проте відмовлятися від своїх слів він не став, повідомляє bTV.

«Драми немає. Питання абсолютно зрозуміле. Анексія Криму — це порушення міжнародного права, але, як я говорив минулого вечора, є реалії в політиці й на цей час Крим належить Росії» — відповів Радев.

Крим — це Україна: Apple виправила карту у додатку Music for Artists