«Як найнявсь, то продавсь». Користувач, якого послав Арестович у FB, — про свого кривдника
Facebook

Олексій Арестович, речник української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу, викликав скандал та обурення користувачів соцмереж через нецензурний коментар у Facebook.

На особистій сторінці Арестович зробив допис російською мовою щодо поточної роботи ТКГ. Один з користувачів на ім’я Віктор Іванов закинув йому щодо мови: «Пане, це ж саме — українською, ви ж стверджуєте, що знаходитесь у складі української делегації».

Цей коментар викликав обговорення інших користувачів. Дехто його підтримав, дехто вважав, що людина вільна писати на своїй сторінці, як їй зручно.

Зрештою, відповів і сам Арестович. Він позначив Віктор Іванов й нецензурно написав: «Пішов на **й. Так зрозуміліше?».

Сhas News поспілкувався з користувачем, який розкритикував Арестовича за його допис і наразився на лайку.

Віктор Іванов розповів, що після такого «листування» на сторінці речника ТКГ у Facebook Арестович його заблокував. Хоча раніше вони спілкувалися в соцмережі. В іншому своєму дописі Віктор уточнює: два роки тому. І тоді, на думку чоловіка, Олексій Арестович був зовсім іншою людиною.

Нагадаємо, 28 жовтня 2020 року Леонід Кравчук призначив Арестовича радником з інформаційної політики та офіційним спікером української делегації у ТКГ. До того Арестович служив у зоні ООС, був блогером, виступав у ЗМІ як військовий експерт.

Ми запитали думку пана Віктора щодо змін в поведінці Арестовича, які він побачив.

«Одного разу Олексій запитав у себе: чому такі невігласи при владі? От якби я був... Але він відмовлявся вірити в те, що теперішня влада обслуговує конкретних осіб за конкретні кошти. А далі умови стали настільки жорсткими, що правило «як найнявсь, то продавсь» стало єдиним можливим», — відповів нам користувач.

Про себе Віктор Іванов розповів, що він «як і Олексій, працює з людьми», але до журналістики відношення не має.

Україна попередила місію ОБСЄ, що Росія проштовхує ідею своїх «миротворців» на Донбасі