«Як в СРСР. Хай вони йдуть на…». Через відео про «палац Путіна» звільнився заступник головного редактора Mash
ФБК

Заступник головного редактора Mash Сергій Тітов пішов з роботи через недавні публікації у виданні. Про це Тітов написав в своєму каналі в Telegram.

Йдеться про відео «палацу Путіна» ізсередини, яке Mash опублікувало 29 січня, та інтерв’ю з бізнесменом Аркадієм Ротенбергом, в якому він назвав себе власником «апарт-готелю». Відеоекскурсія, за задумом авторів, повинна була б спростувати інформацію розслідування Олексія Навального, але Тітов заявив, що задум сюжету диктувала не редакція видання.

«Але все це вирішували не вони. А згори — як в ****** (проклятому) СРСР. І нехай вони йдуть на *** (до дідька)», — написав він.

Жили в цій сірій зоні і відчайдушно боролися за можливість не писати лайно. Але там вирішили по-іншому. Відоси ви бачили самі. Роботу талановитих людей, тисячі моїх безсонних ночей, всі наші переживання просто перекреслили рішення людей в костюмах, яким по*** на журналістів

Mash першим зі ЗМІ після виходу фільму ФБК «Палац для Путіна» випустив репортаж, знятий на території резиденції. Там побував головний редактор Максим Іксанов. Він повідомив, що потрапити на об'єкт йому допоміг якийсь представник технічного нагляду, який стежить за будівництвом вже шість років. Сюжет нібито розвіює міфи про грязеву кімнату, кальянну та аквадискотеку.

У матеріалі Іксанов розповів, що біля самого палацу немає ні воріт, ні копії орла з короною із Зимового палацу в Петербурзі, про яку йдеться в розслідуванні Фонду боротьби з корупцією Навального. І взагалі, мовляв, ремонтні роботи перебувають на «нульовому етапі». Локацію автор називає суцільним бетоном, а будівельник заявив, що ремонт закінчиться приблизно через 5-6 років.

У репортажі автор закликав відгукнутися власника резиденції.

30 січня на Mash вийшло інтерв'ю Іксанова з Ротенбергом, в якому бізнесмен заявив, що резиденція належить йому.

В ефірі телеканалу «Росія 1» пропагандисти заявили, що розслідування російського опозиціонера Олексія Навального про «палац Путіна» у Геленджику зняли в німецькій кіностудії за гроші США.

Ідейні натхненники Путіна. Найпомпезніші палаци диктаторів ХХ століття