А палац-то голий! З’явилось відео з «палацу Путіна» — всередині нічого немає (фото, відео)
Mash

Російське видання Mash виклало на Youtube відеорепортаж з так званого «палацу Путіна» під Геленджиком. Розслідування Олексія Навального про його будівництво, шалені витрати та корупційні схеми викликало ажіотаж по всьому світу.

На відміну від фільму Навального тривалістю майже у дві години, ексклюзивний репортаж Mash перетворився у сюжет менше ніж на шість хвилин.

Головний редактор Mash Максим Іксанов пояснює, що показати об’єкт після багатьох вмовлянь йому погодився «представник технічного нагляду». Умовою було, що знімальна група перебуватиме в палаці не більше години.

Іксанов демонструє, що зовні палац готовий. Проте воріт із золотим гербом Росії на в’їзді немає. А всередині немає фактично нічого, окрім бетонних стін.

Золотого герба на воротах немає / Mash

«Суцільний бетон. По суті, все знаходиться на нульовому етапі будівництва. Коротше, перед друзями не похвалитися», — розповідає журналіст.

Журналіст каже, що побачив всередині суцільний бетон / Mash

Він каже, що всередині є 16 приміщень. Проте їхнє призначення наразі підтвердити неможливо. Тому неясно, чи справді в палаці заплановані «кальянна» та «грязева» , про які згадує у своєму фільмі Навальний. Театр всередині справді будується, але роботи ще на початковій стадії.

Так само не завершена «аквадискотека» у дворику. Автор сюжету каже, що робітники називають її просто фонтаном.

Аквадискотеку робітники називають просто фонтаном / Mash

Зрештою Максим Іксанов у відео припускає, що палац повністю добудують років за п’ять-шість. Він не уточнює його призначення — чи це справді палац Путіна, чи дитячій табір чи дорогий готель. Також журналіст каже, що власник особняка досі офіційно не названий. І закликає його публічно заявити про себе. «Хоча б в коментарях до відео», — жартує Іксанов.

За дві години після оприлюднення відео про палац від Mash подивилось більше 40 тис. користувачів.

В коментарях деякі глядачі вказують на невідповідності. Мовляв, Навальний у розслідуванні демонструє, що навіть морем палац треба обходити за милю. А над ним нібито існує заборона на польоти. А тут журналісти заходять всередину і в присутності робітників спокійно знімають на камеру. І взагалі: чому з годинної зйомки вийшло лише шість хвилин сюжету?

Також користувачі згадують, що Telegram-канал Mash неодноразово помічали у прокремлівських симпатіях.

Два роки тому «Проект» у своєму розслідуванні стверджував, що Mash контролює Степан Ковальчук — син медіамагната Кирила Ковальчука, внучатий племінник Юрія Ковальчука, друга Володимира Путіна.

Раніше Сhas News розповідав, як прессекретар Кремля, а згодом і сам Путін відреагували на розслідування Навального.

Ідейні натхненники Путіна. Найпомпезніші палаци диктаторів ХХ століття