«Яндекс» видалив посилання на опозиційні медіа

З пошукового індексу російської пошукової системи «Яндекс» зникли посилання на декілька російських видань, визнаних «іноагентами», а також російськомовних, які повідомляли правду про війну в Україні.

Серед них «Медуза», «Настоящее время», «Медиазона», «Псковская губерния» і «Холода». В «Медузі» це виявили випадково та самостійно, а пресслужба «Яндекса» підтвердила цей факт. В «Яндексі» пояснили, що посилання зникають з пошукової видачі тоді, коли вони додаються Роскомнадзором в реєстр заборонених сайтів.

В «Яндексі» сказали, що пошукові системи вимушені виключати посилання на сайти та їх дзеркала, як тільки вони зявляються в реєстрі заборонених. Після цього посилання на ресурси зникають з пошукової видачі автоматично.

При спробі знайти «Медузу» на «Яндексі» користувачі бачитимуть повідомлення про те, що деякі посилання відсутні в результатах пошуку через вимоги російського законодавства.

Chas News багато розповідав про діяльність Роскомнадзора з блокування ресурсів та обмеження доступу до соціальних сервісів. Нещодавно виявилось, що Роскомнадзор два роки готувався відстежувати антивоєнні матеріали в російському сегменті інтернету.

Google Maps показали супутникові зображення всіх стратегічних пунктів росії (фото)