«Яндекс.Еда» загубила дані співробітників російських спецслужб

Напередодні у вільному доступі з’явилися персональні дані клієнтів сервісу «Яндекс.Еда» - імена, номери телефонів та адреси. Для цих даних створили спеціальний сайт, а зловмисники, які його створили, запропонували видалити свої дані з бази, подзвонивши їм по телефону.

Проте у цій базі даних журналісти «Новой газеты» виявили персональні дані співробітників Головного розвідувального управління російського Генштабу. Інформація щодо доставки співпадає з адресою головної будівлі ГРУ, яка відома ще за назвою «Акваріум».

Російський інтернет-регулятор «Роскомнадзор» заблокував доступ до сайту, на якому зберігалися всі ці дані – ресурс було внесено до реєстру порушників прав суб’єктів персональних даних. Для «Яндекс.Еды» було складено адмінпротокол за порушення законів щодо роботи з персональними даними. Цікаво, що судове рішення щодо сайтів saverudata и itarmy, на яких розміщувалися злиті дані, було прийнято ще 10 березня.

Організація Роскомсвобода, яка займається дотриманням цифрових прав росіян, закликає подавати колективний позов до «Яндекса» через витік даних.

Нагадаємо, що на початку березня «Яндекс» повідомив про відсутність ресурсів щодо дострокового погашення бондів – якщо власники бондів вимагатимуть таке погашення.

Зеленський попросив Байдена не вводити санкції проти Абрамовича, — WSJ
Глава Центробанку росії подавала у відставку, але путін не дозволив піти — ЗМІ