Янукович подав до суду на Верховну Раду через те, що його усунули з посади президента
Getty Images

Колишній президент України Віктор Янукович подав на Верховну Раду до Окружного адміністративного суду Києва. Він вважає, що постаново про його самоусунення з посади є незаконною.

Про це повідомив Юрій Кірасир, прессекретар експрезидента.

«Четвертий президент має намір оскаржити законність ухвалення парламентом постанови про його нібито самоусунення з посади глави держави», — зазначив прессекретар.

Він нагадав, що 22 лютого 2014 року депутати ухвалили постанову «Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень та призначення позачергових виборів Президента України».

«Це антиконституційне рішення ухвалене деякими депутатами в ейфорії впевненості у своїй безкарності, а іншими — у страху перед шаленими озброєними радикалами. Цю постанову можна сміливо перейменувати на «Постанову про державний переворот», — йдеться в тексті Кірасира.

Раніше Chas News повідомляв, що Янукович звернувся до українців з нагоди восьмої річниці Майдану. У зверненні він назвав Україну «найбільш бідною та нестабільною країною на континенті». В Україні відповіли.

Експрезидент-втікач Віктор Янукович звернувся до українців з нагоди 30-ї річниці Незалежності