Японія обдумує обмежене відновлення туристичних поїздок іноземців із весни
Matador Network

Уряд Японії розглядає можливість відновлення в'їзного туризму в обмеженому вигляді з весни. Токіо готується до проведення відстроченої літньої Олімпіади, повідомляє Reuters із посиланням на газету Asahi в неділю.

Адміністрація прем'єр-міністра Йошіхіде Суги схильна дозволити відвідування невеликим туристичним групам з азіатських країн, де коронавірусна інфекція знаходяться під повним контролем. Це передусім Китай та Тайвань, цитує Asahi агентство Reuters без посилання на джерела.

Уряд Суги розпочав програму субсидій для відродження внутрішнього туризму. Він є ключовим рушієм економічного зростання в останні роки, але ця схема зазнала критики, оскільки Японія бореться з третьою хвилею COVID-19.

Нові випадки зросли до рекордних показників у Токіо та Осаці. Кількість серйозних випадків по всій країні також зросла до рекордної.

Згідно з новим планом, туристам доведеться пройти тест на коронавірус та подати детальний маршрут подорожі перед входом, сказав Асахі. Вони їздитимуть тільки з найманим гідом і будуть відокремлені від інших клієнтів у готелях та на екскурсійних напрямках, йдеться в повідомленні.

Туристи також повинні будуть користуватися програмою відстеження та щодня повідомляти про своє здоров'я, йдеться у звіті.

Зараз обмеженій кількості людей дозволено їздити до Японії у справах, але їх зобов’язують до самоізоляції протягом 14 днів.

Літні Олімпійські ігри в Токіо були заплановані на цей рік, але були перенесені на 2021 рік через пандемію COVID-19.

Прогрес у впровадженні вакцин проти коронавірусу породив надію на те, що світовий туризм може почати повільно одужувати від паралізуючих обмежень на подорожі, введених для припинення спалаху.

В Японії для туристів встановили панелі зі штучним інтелектом, які реагують на рухи пальця та голосові команди