YouTube спробував заблокувати підсанкційні канали UkrLive та «Перший незалежний»
Pixabay

У п’ятницю, 4 лютого, стало відомо, що платформа YoTuube заблокувала канали «Перший незалежний» та UkrLive. Разом з телеканалами 112, NewsOne та ZIK вони перебувають під санкціями РНБО.

Відеохостинг пояснив блокування «порушенням правил спільноти YouTube». Однак вже за кілька годин «Перший незалежний» та UkrLive створили нові акаунти на платформі.

Ведуча одного з каналів заявила, що вони змінили майданчики в Youtube через «акт цензури з боку американської компанії».

Канали «Перший незалежний» та UkrLive частково належать Нестору Шуфричу, депутату від ОПЗЖ. Він є власником 60% акцій телеканалу «Перший незалежний», який створили працівники і менеджери телеканалів Zik, NewsOne і 112 Україна, та власником ТОВ «Телепростір» (телеканал UkrLive).

Також YoTuube заблокував ресурси окупаційної влади в Луганську та Донецьку, а саме: «Луганський інформаційний центр», «ГТРК ЛНР», «Мінінфо ДНР» та «Народна міліція ДНР».

Раніше Chas News писав, що французький медіарегулятор почав розслідування проти франкомовного телеканалу Russia Today France, що фінансує РФ.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У Німеччині заборонили мовлення російського телеканалу RT DE